Hier wordt de inhoud voor id "container" weergegeven

Is schrijven je vaste beroep?

Mijn beroep is bibliotheek-assistente. Ik heb mijn hele leven al geschreven. Dat mijn verhalen nu gepubliceerd worden is mooi meegenomen, maar ik kan er niet van leven. Dat is ook moeilijk in Vlaanderen, het is hier maar klein. Ook bestaat hier geen leengeld, zoals in Nederland. Als schrijver kan je dan ook gaan toeren en lezingen geven, maar daar heb ik geen zin in. Een evenwicht vinden tussen mijn schrijven en de rest van mijn leven valt niet altijd mee. Tijd is kostbaar.

Waar haal je de inspiratie voor je boeken?

Iets in mijn omgeving treft me en dat gaat dan een eigen leven leiden. De personages bouwen zichzelf op in mijn hoofd tot ze klaar zijn om naar buiten te komen.
Mijn laatste twee boeken spelen zich af in het verleden. Het schrijven van historische verhalen boeit me enorm. Het vraagt heel wat research, maar dat vind ik er net zo fascinerend aan. Tijdens lezingen krijg ik dikwijls de vraag: 'Waarom schrijf je over het verleden, dat is toch voorbij?' Dat begrijp ik niet. Hoe kan je nu niet geïnteresseerd zijn in het verleden? Alsof je blind aan het rijden bent en niet weet waar je vandaan komt.

Hou je van muziek? Wat is je lieveling's muziek?

Muziek is mijn vaste begeleider in het leven. Ik heb mijn blijvende favorieten, maar er komen er elke dag bij : Bruce Springsteen, Tom Waits, Leonard Cohen, Josh Ritter, Eels, The Waterboys, Woven Hand, Johny Cash, enz., enz.
Ik vind het jammer dat mijn kennis van klassieke muziek zo beperkt is, maar ik werk eraan.

Hoe ziet je lieveling's vakantiebestemming eruit?

Rustig, veel ruimte, veel natuur, veel dingen om te bezoeken.

Wat is je lieveling's eten?

Alles wat lekker is klaar gemaakt, liefst niet door mij.

Wat is je lieveling's dier?

Mijn kat Selestien, behalve als ze met dode vogeltjes thuis komt.

top